vermeerderaars

"Succesvol aardbeiplanten vermeerderen
kan alleen met uitstekend uitgangsmateriaal!"

Neessen produceert sinds 1988 uitgangsmateriaal in een eigen luisvrije kas.
Onze vermeerdering van uitgangsmateriaal is bestemd voor:

  • Intern gebruik
  • Levering aan collega vermeerderaars
  • Levering aan productietelers met eigen vermeerdering

We kopen jaarlijks diverse rassen SEE planten bij de Naktuinbouw vermeerderingstuinen in Horst en we vermeerderen vanuit dezen onze eigen moederlijnen. Buiten deze SEE planten van Naktuinbouw werken we uitsluitend vanuit de eigen vermeerdering in de luisvrije kas. Hiermee minimaliseren we de risico’s en blijft het gezondheids- en kwaliteitsniveau van de planten op het allerhoogste niveau!

In 2010 hebben we de stap genomen om deze productie te vergroten en te moderniseren door een nieuwe luisvrije kas te bouwen. De nieuwe kas is voorzien van alle moderne technieken om ervoor te zorgen dat het uitgangsmateriaal onder een ideaal klimaat in een beschermde omgeving kan opgroeien.

Nieuw is de vermeerdering van uitgangsmateriaal door middel van hangend stek wat in minitrays wordt opgekweekt. De op deze manier geteelde SE1 en SE2 planten zijn vrij van bacterieziekten, aaltjes en bodemschimmels. Bovendien is er geen kans op een virusbesmetting vanwege de luisdichte kas. Op deze manier kunnen we nu ook vrij van de bodem uitgangsmateriaal telen.